– Cereale care conțin gluten (grâu, secară, orz, ovăz, grâu spelt, grâu mare sau hibrizi ai acestora) și produse derivate.
– Crustacee și produse derivate.
– Oua și produse derivate.
– Pește și produse derivate.
– Arahide și produse derivate.
– Soia și produse derivate.
– Fructe cu coaja, de exemplu migdale (Amygdalus communis L.), alune de pădure (Corylus avellana), nuci (Juglans regia), anacarde (Anacardium occidentale), nuci Pecan [Carya illinoiesis (Wangenh.) K. Koch], nuci de Brazilia (Bertholletia excelsa), fistic (Pistacia vera), nuci de macadamia si nuci de Queensland (Macadamia ternifolia) și produse derivate.
– Țelină și produse derivate
– Muștar și produse derivate
– Semințe de susan și produse derivate
– Dioxid de sulf și sulfiti în concentrații de peste 10 mg/kg sau 10 mg/litru, exprimate in SO2
– Lupin și produse derivate
– Lapte și produse derivate (inclusiv lactoză).